Ouroboros
Odyssee 2.0

Paul Claes / Tekeningen: Koenraad Tinel

Dit is het allereerste boek van KLEIN!
Paul Claes, een van de veelzijdigste en avontuurlijkste auteurs van de Lage Landen, schreef een verrassend vervolg op de Odyssee van Homeros. Ouroboros is de slang die zichzelf in de staart bijt. Zij staat symbool voor oneindigheid en onsterfelijkheid. Deze roman in vlotlezende homerische verzen is een mijmering over leven, liefde en dood. Koenraad Tinel maakte 12 originele tekeningen bij de tekst.

Verschijningsdatum: 26 oktober 2023

172 pagina’s
formaat: 170 x 240
kleurendruk
bindwijze: open rug in wikkel
ISBN: 9789464774405
winkelprijs: 32 euro


Kan worden gekocht of besteld in elke boekhandel.


Wie kent niet het verhaal van Odysseus?

De Griekse held vertrok naar de oorlog om Troje en liet zijn vrouw Penelope en zijn zoon Telemachos achter op het eiland Ithaka. Na tien jaar strijd zwierf hij nog eens tien jaar rond over de Middellandse Zee. (…) Een schip voerde hem ten slotte terug naar zijn vaderland.

Wie zelf avonturen wil beleven in plaats van erover te lezen, kan zich inschrijven voor deze sensationele trip.

Leefden zijn vrouw en hij nog lang en gelukkig of doorstonden zij samen nog veel levensstormen? Volgde hun zoon zijn vader op of ging hij op zoek naar een geliefde?

foto: Michiel Hendryckx

Paul Claes

Romancier, dichter, essayist en vertaler. Claes is ongetwijfeld een van de veelzijdigste, vruchtbaarste en avontuurlijkste schrijvers van de Lage Landen. Ouroboros is zijn twaalfde roman.

foto: Sam Debaecke

Koenraad Tinel

Beeldhouwer en tekenaar. Een sterke lijfelijkheid en diepe emoties kenmerken zijn werk. Tinel is de natuurlijke vertolker van oerkrachten en de verteller bij uitstek van mythische verhalen.

Toen de Koningin vernam dat u was verdronken,
is ze dezelfde avond nog op de hoogte geklommen
waar u altijd naar de zonsondergang stond te kijken,
en ze heeft zich uit wanhoop in de afgrond geworpen.

Ouroboros — Odyssee 2.0

ELK BOEK IS EEN KUNSTWERK

Boeken van KLEIN ontstaan op het kruispunt tussen literatuur en beeldende kunst. Elk boek krijgt een stijlvolle opmaak, een uitgelezen papiersoort en een verrassende afwerking. Boeken van KLEIN zijn bijzondere objecten. Een genot om te lezen – en een plezier om te bewaren en te koesteren.