Het is de liefde voor het boek

DNA

KLEIN is een van de allerkleinste uitgeverijen van de Lage Landen. Het is een echte literaire uitgeverij, onafhankelijk en eigengereid. 

Voor KLEIN telt het boek, eerder dan de naam en faam van de schrijver. 

Een boek van KLEIN past niet in hokjes en genres, het is onstuimig maar weldoordacht. KLEIN heeft een voorkeur voor opwindend proza met weerhaken, proza met een hoek af. Waarin de lezer een al dan niet imaginaire wereld herkent of ontdekt, een wereld die draait en botst.

KLEIN houdt van inhoud en vorm, koppelt auteurs aan kunstenaars en vormgevers. Een boek van KLEIN is mooi, het verleidt en legt zich graag in de handen van de lezer, tegen een heel redelijke prijs. 

Tweemaal per jaar biedt KLEIN het nieuwe ei van een schrijver aan. 

DE CLUB VAN KLEIN

Het is de liefde voor het boek die maakt dat Paul Buekenhout, oprichter en jarenlang bezieler van het Brusselse literatuurhuis Passa Porta, nu met KLEIN uitpakt.
‘Met KLEIN ga ik resoluut voor het ei, al blijft mijn sympathie en respect voor de kip en de haan groot.’ Zo zegt hij.

Hij wordt wijselijk bijgestaan door andere enthousiaste boekenliefhebbers. Zij geven raad, treden op als ‘ambassadeur’ en nemen een deel van de communicatie voor hun rekening.

Het gezelschap heeft een naam: de Club van KLEIN. Op dit ogenblik maken Petra Broeders, Paul Buekenhout, Bea De Koster, Gunther De Wit, Filip Dupan, Emma Hermans, Relinde Raeymaekers, Barbara Simons, Kristien Thielemans en Anne-Sophie Vanneste er deel van uit.

Wie goede redenen heeft om zich aan te sluiten bij de Club van KLEIN, kan met een mailtje zijn/haar/diens wensen, intenties en ambities kenbaar maken.

Etablissement n° 8

Uitgeverij KLEIN maakt deel uit van ETABLISSEMENT N° 8 (afgekort: Ets. 8).

Deze vzw wil op bescheiden wijze het scheppende werk van kunstenaars mogelijk maken en presenteren. ETABLISSEMENT N° 8 is een vzw die actief is in de luwte. Zij schuift niet zichzelf maar haar projecten op de voorgrond. KLEIN is er een van.