Odyssee 2.0 – Paul Claes, classicus


Naar aanleiding van de 80e verjaardag van Paul Claes én van het verschijnen van Ouroboros. Odyssee 2.0, zijn nieuwste literair avontuur, wordt op donderdag 26 oktober in auditorium Henry van de Bib Leuven Tweebronnen een feestelijk literair programma gepresenteerd.

26/10/23 – 20.00 uur
Bib Leuven Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven

Reinhart Ceulemans
, docent aan de KU Leuven, vertelt over de Ilias en de Odyssee en over hoe het de held Odysseus volgens sommige bronnen zou zijn vergaan. Classicus en vertaler Patrick De Rynck en auteur en historica Leen Huet gaan in gesprek met Claes over het hoe en waarom van zijn nieuwste stoutmoedige onderneming. Claes leest enkele fragmenten uit Ouroboros voor terwijl de bijhorende tekeningen van Koenraad Tinel op een groot scherm worden geprojecteerd.
Concuerda Duo – Patricia Izquierdo (viool) en Rubén Álvarez (viola) – brengt het steenoude Seikiloslied en een stuk uit Monteverdi’s opera Il ritorno di Ulisse in patria.
Classicus en auteur Luc Devoldere spreekt een klinkende laudatio uit en nadien heffen we het glas op de jarige éminence grise.

Het boek wordt natuurlijk ook te koop aangeboden. Paul Claes is graag bereid om het te signeren.

In de fictieafdeling van de Bib Leuven loopt van 26 oktober tot 15 november een kleine expo rond Ouroboros. Odyssee 2.0
De veertien originele tekeningen die Koenraad Tinel bij het epos maakte, krijgen het gezelschap van een aantal bijhorende tekstfragmenten.

Voorziene duur: van 20.00 tot 21.15 uur
Toegang: gratis

Organisatie: Bib Leuven, Classica Vlaanderen, Hic et Nunc, Kleio, Onderzoekseenheid Literatuurwetenschap en de Departementen Grieks en Latijn (KU Leuven), Vereniging Leerkrachten Oude Talen en uitgeverij KLEIN

Reserveren: https://leuven.bibliotheek.be/claes of info@kleinboeken.com